Jim Tehupuring deelt zijn favorieten

Jim Tuhupuring

‘Wij hebben onze aandelenallocatie opgedeeld in drie segmenten’, zegt de beheerder van de Nederlandse vermogensbeheerder: ‘holdings, BeNe en Internationaal. Ik heb voor Spaarvarkens uit elke categorie een aandeel geselecteerd. 

Een ultieme ‘planklegger’, dus een aandeel om lang bij te houden, heeft een solide balans, een duidelijke strategie, een langdurig concurrentievoordeel en is aantrekkelijk gewaardeerd. Een planklegger heeft een duidelijke MOAT (slotgracht): schokbestendig en goed gepositioneerd voor langetermijnwinstgevendheid.


Posities in de portefeuilles van 1Vermogensbeheer kopen wij voor een langere periode, maar monitoren onze beleggingen op dagelijkse basis en managen de beleggingen actief. Als de beleggingscase substantieel verandert of de positie vanuit risicomanagement een aanpassing nodig heeft, sturen we uiteraard bij, zegt Jim Tehupuring. 

Berkshire Hathaway

Met een belegging in Berkshire Hathaway beleggen we mee met de bekendste en één van de succesvolste beleggers ter wereld, Warren Buffett. Berkshire Hathaway is de grootste holding (=investeringsmaatschappij) ter wereld en heeft een imposant trackrecord dat teruggaat naar de jaren zestig. Ondanks Buffett’s leeftijd (hij werd deze week 93!), wist hij ook in de afgelopen 20 jaar gemiddeld 14 procent rendement te realiseren. Via een belegging in Berkshire speel je direct in op de ontembare groei en marktdominantie van techgigant Apple. Het is de grootste positie in portefeuille. Met één van Warren Buffet’s bekendste quotes: ‘our favorite holding period is forever’ is Berkshire Hathaway wat mij betreft een ultieme langetermijnbelegging. 

ASR

ASR is een van de grootste verzekeraars van Nederland. De slogan ‘ASR doet het’ gaat zeker op voor wat betreft het aandeel. Nadat ASR in de kredietcrisis genationaliseerd werd, ging het bedrijf in 2016 naar de beurs. Dit heeft beleggers geen windeieren gelegd met aantrekkelijke dividenden en een verdubbeling van de aandelenkoers. Wij vinden ASR een uitstekende langetermijnbelegging vanwege het sterke management dat een prudent beleid voert en een overzichtelijk businessmodel heeft met een grote mate van voorspelbaarheid. 
Ook bij de huidige aandelenkoers is er sprake van een aantrekkelijke waardering: een belegger betaalt 8 maal de winst en ontvangt 6,5% dividendrendement. En dat dividend is enkel maar gegroeid. 

PayPal

Deze ietwat speculatieve belegging hebben we nog niet in portefeuille, maar wel degelijk op de radar. De payment service provider werd 25 jaar geleden opgericht, met in de beginjaren niemand minder dan Elon Musk als CEO. De technologie van PayPal maakt het mogelijk om wereldwijd onderling betalingen te verrichten en verzekerd producten te (ver)kopen zonder tussenkomst van een bank. Inspelend op de groei van e-commerce wist PayPal de omzet op imponerende wijze te laten groeien. Na het topjaar 2021 en een topkoers op $300 kon PayPal de verwachtingen echter niet waarmaken en raakte de koers in verval. En hoewel er meer concurrentie is, liggen er volop groeimogelijkheden buiten de VS. Daarnaast is het cashgenererend vermogen van PayPal aanzienlijk: $5 miljard per jaar. Dit wendt PayPal onder meer aan om doorlopend aandelen terug te kopen. Met de koersbuiteling en gewijzigde marktomstandigheden is het vroegere groeiaandeel verworden tot een valuebelegging die momenteel is op te pikken tegen 17 keer de winst. 

Dit artikel verscheen eerder op www.standaard.be

Reacties