Gebrek aan vertrouwen bij institutionele aandeelhouders van NewB?

Afgelopen zaterdag organiseerde NewB zijn jaarlijkse algemene vergadering. Traditioneel vindt op dit moment ook de goedkeuring van de jaarrekening plaats. Die laatste raakte maar nipt goedgekeurd. Een aantal institutionele investeerders blijkt bovendien negatief gestemd over de begroting van de coöperatieve vennootschap, met een afkeuring tot gevolg. CEO Thierry Smets zegt aan Belga de nodige aanpassingen te zullen maken in het budget van dit jaar. “Doordat de goedkeuring van de begroting geen wettelijke verplichting is, zal er wel geen nieuwe algemene vergadering georganiseerd worden”, verduidelijkt de topman van de bank.

Wie minder bekend is met de werking van een coöperatieve vennootschap in het algemeen, of NewB in het bijzonder, vindt hieronder de nodige toelichting in een interview met Spaarvarken Pascal Paepen.

Logo NewB

NewB is een Belgische coöperatieve internetbank zonder filialen die zich richt op ethisch en duurzaam bankieren. De bank werd opgericht na de financiële crisis van 2008 uit ongenoegen met de toenmalige grootschalige staatssteun aan de privébanken. Volgens velen werd de bevolking onrechtstreeks de dupe van het wanbeleid bij de grote “boze” banken.

 

U kan ons vorige interview van NewB hier vinden.

 

3 rating(s), gemiddelde: 5.