Herbekijk het webinar met Bruno Segers, een Vlaamse topman die Bill mag zeggen tegen meneer Gates

Bruno Segers is voor velen geen onbekende. Met tonnen ervaring in diverse ICT-bedrijven werd hij voor beleggers vooral bekend als CEO van Real Software en later ook RealDolmen.

Toen Bruno in oktober 2012 de deur dichttrok bij RealDolmen schreef hij 30 dagen na zijn vertrek een afscheidsbrief met heel veel ratio en weinig emotie. “Wat liep er mis bij RealDolmen?” vraagt hij zich af in die afscheidsbrief. “Niets, alleen wat moeilijk deugdelijk bestuur met als gevolg weinig beslissingen.”

Hij hield zich ook voor om geen beursgenoteerde onderneming meer te leiden want “de beurs en de banken zijn – even – achterhaald. De beurs kan een motor zijn voor groei maar (nog) niet voor duurzame groei. Vele bedrijfsleiders nemen een sabbatical tijdens hun midlife crisis. Ik zou de beurs – en alle banken – vragen hetzelfde te doen. “Beste financiers, sluit uwe winkel voor een paar maanden en laat ons eindelijk duurzame plannen maken. Want jullie zorgen vandaag voor geen enkele toegevoegde waarde. Erger, wij moeten vandaag helpen de put te delgen die jullie gemaakt hebben.”

Segers maakte zich bovendien sterk “geen bedrijf meer te leiden waar de syndicaten te sterk aanwezig zijn. Vakbonden houden immers de noodzakelijke veranderingen tegen.”. Hij beloofde tegelijkertijd ook nooit in de politiek te zullen gaan.

Bruno Segers is een man met een mening. Zijn lezing heeft als titel “140 kwartaalervaringen in beursgenoteerde technologiebedrijven”. Voor beleggers – voor wie hij best kritisch is – heeft hij niet minder dan 12 erg waardevolle tips in petto. Dat belooft!

Als lid van Spaarvarkens.be kon u dit webinar op 10 augustus gratis bijwonen en live vragen stellen aan de spreker. U kan via deze link het webinar (her)bekijken.

[fusion_youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=kMfr8nC83TE” alignment=”” width=”” height=”” autoplay=”false” api_params=”&rel=0″ hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” css_id=””][/fusion_youtube]

Met dank aan de organisatie van het webinar: de collega’s van Beleggen Voor Iedereen! Neem zeker ook eens een kijkje op Bruno’s Blogboek!

Reacties