Deze twee studenten vragen hulp aan beleggers

Studenten spaarvarkens.be

Wat is de impact van Covid-19 op het gedrag van beleggers?

De rol van demografische factoren – the role of demographics as differentiating and classifying factors

Florien Kalamba en Antoon van Ryckeghem, beiden student aan de Ugent, werken samen aan een thesis die de gevolgen van Covid-19 op het beleggersgedrag onderzoekt.

De COVID-19 gezondheidscrisis heeft een significante impact gehad op de globale financiële markten. Desalniettemin heeft deze crisis, naast alle schade, een hele resem nieuwe opportuniteiten voor beleggers met zich meegebracht. Beleggingsopportuniteiten voor zowel de kleine (retail)belegger, als voor de professionele institutionele beleggers.

Hierin situeert de thesis The Impact of COVID-19 on Investor Behaviour van twee masterstudenten Handelswetenschappen – Finance & Risk zich. Zij gaan op zoek naar potentiële fundamentele verschillen tussen het beleggingsgedrag voor en na de eerste lockdown.

Enkele vragen

Zijn beleggers meer risico beginnen nemen, of juist minder?

Belegt de gemiddelde belegger meer van zijn of haar vrij beschikbaar vermogen, of minder?

En waarom dan?

Het zijn maar enkele van de vragen waarop men in deze thesis een antwoord zal proberen te vinden. De achterliggende beweegredenen zullen daarbij een grote rol krijgen.

Voorts wordt ook gekeken naar het sociaal-demografische aspect. Zijn het de jongeren die hun beleggingsgedrag het meest hebben aangepast? Of verschilt dit niet significant met de gemiddelde belegger? Ervaren meer vermogende mensen meer of minder verschil in hun rendement dan minder vermogenden?

In de thesis probeert men verbanden te vinden die de empirische bevindingen kunnen staven.

Gezocht: data

Meten is weten. En om te meten heeft men data nodig. De enquête wordt binnenkort afgesloten. Maar de studenten zijn nog op zoek naar respondenten vanuit alle profielen die de Belgische beleggersgemeenschap rijk is. Anonimiteit wordt gegarandeerd. Enkel uw antwoorden kunnen geregistreerd worden.

Namens de studenten: veel dank!

Spaarvarkens.be is blij dit initiatief te kunnen steunen. Zodra de studenten hun thesis beëindigen zullen we hen uiteraard vragen hun bevindingen te delen met ons. Zodra wij iets horen krijgt u het hier te lezen.

[fusion_button link=”https://docs.google.com/forms/d/1JcMdeYm9f1zaeeGMT-NcFywQ2ZcjdKYenw9Pr0ClQ4Y/edit” text_transform=”” title=”” target=”_self” link_attributes=”” alignment_medium=”” alignment_small=”” alignment=”” modal=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” sticky_display=”normal,sticky” class=”” id=”” color=”green” button_gradient_top_color=”” button_gradient_bottom_color=”” button_gradient_top_color_hover=”” button_gradient_bottom_color_hover=”” accent_color=”” accent_hover_color=”” type=”flat” bevel_color=”” border_width=”” border_radius=”” border_color=”” border_hover_color=”” size=”xlarge” stretch=”default” margin_top=”” margin_right=”” margin_bottom=”” margin_left=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]KLIK HIER VOOR DE VRAGENLIJST[/fusion_button]

Recommend0 recommendationsPublished in Beleggen, Nieuws

gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *