De top 3 van Frank Schwarz

Frank Schwarz, portefeuillemanager bij MainFirst Global Equities Unconstrained Fund, investeert in structureel groeiende beleggingsthema’s zoals kunstmatige intelligentie, cloud computing en elektrische mobiliteit. Deze drie aandelen staan bovenaan de volglijst van Frank Schwarz. 

Nvidia

Nvidia situeert zich in het hart van de technologische revolutie en loopt als marktleider in grafische processoren (GPU’s) voorop in de ontwikkeling van AI. Naarmate de hoeveelheid te verwerken gegevens blijft groeien, neemt ook de vraag naar krachtige GPU’s toe. De focus op cloud computing en artificiële intelligentie lijkt in de toekomst nog een enorm groeipotentieel te hebben. In de datacentersector heeft Nvidia zijn omzet met 171% zien stijgen, met een marktaandeel van 80% in 2023. Over het geheel genomen heeft het bedrijf de omzet jaar-op-jaar verdubbeld en dankzij een volle orderportefeuille verwacht het dat de vraag zal blijven groeien.

Axon

De productportefeuille van Axon omvat TASER, een Amerikaanse en wereldwijde leider in stroomstootwapens, bodycams en het Evidence.com cloudplatform voor de opslag en het beheer van bewijsmateriaal. In een tijd waarin de samenleving van de rechtshandhavers steeds meer transparantie en verantwoording eist, positioneert Axon zichzelf als een belangrijke speler in het overbruggen van de informatiekloof. De innovatieve toegevoegde waarde blijkt vooral uit de body camera technologie en het cloud platform Evidence.com.

Ivanhoe (Canadese dollar)

Ivanhoe Mines is een mijnbouwbedrijf met belangrijke koper-, zink- en platinaprojecten. Ivanhoe exploiteert een van de meest hoogwaardige kopermijnen ter wereld, het Kamoa-Kakula project in de Democratische Republiek Congo en het Platreef-project in Zuid-Afrika, dat rijk is aan platina, nikkel, koper en goud. Doordat koper een essentieel onderdeel is van elektrische voertuigen en hernieuwbare energiesystemen, kan het bedrijf profiteren van de toenemende wereldwijde vraag. Ivanhoe Mines biedt een aantrekkelijke beleggingskans als winstgevend mijnbouwbedrijf met veelbelovende projecten met een lange levensduur.

Dit artikel verscheen eerder in de Standaard.

Reacties