De drie populairste aandelen van Belgische beleggers bij Trade Republic

Uiteraard kunnen beleggers aandelen kiezen in een investeringsplan waarbij regelmatig een vaste som wordt belegd. Doordat Trade Republic ook fractionele investeringen toestaat (dus maar een deel van een aandeel kopen) hoeven aandelen met een letterlijk hoge prijs geen probleem te zijn. Heb je als belegger minder te besteden dan, wordt gewoon een deel van een aandeel gekocht. Je belegt met andere woorden in een fractioneel aandeel.

Apple (135,27 dollar)

Als we kijken naar de top drie van aandelen die Belgische beleggers kiezen, wordt meteen duidelijk waarom gesplitst beleggen deuren opent voor wie geen grote sommen in een keer kan of wil besteden. Voordat we de namen op het podium zetten, merken we op dat de Verenigde Staten als beste uit de bus komen.

De Amerikaanse kolos Apple is het meest gekozen aandeel, en voor één aandeel moet u sowieso 135 dollar betalen. Dat het mogelijk is om in termijnen te investeren via een spaarplan opent voor velen de deur naar de iPhone-fabrikant en ‘s werelds grootste bedrijf.

Realty Income (65,31 dollar)

Amazon (93,68 dollar)

Het minder bekende Realty Income (ticker: O) komt op de tweede plaats. Dit vastgoedbedrijf, dat 11.700 eigendommen bezit in de VS, het VK en Spanje, is gekozen vanwege zijn maandelijkse dividend. Velen kiezen voor deze investering vanwege de consistente inkomstenstroom.

Amazon (ticker: AMZN) wordt nipt derde met het brons. Dit bedrijf is de afgelopen tien jaar zo sterk gegroeid en heeft zoveel impact dat veel beleggers het in hun portefeuille willen hebben.

Reacties