De Drie Favorieten van Simon Renty

Drank en muziek tegen de recessie

Simon Renty is een youngster bij de belegger en koos voor ons zijn 3 favoriete aandelen uit. Of we nu in een (zware) recessie belanden of niet: beleggers boksen momenteel op tegen hogere rentes, wat de waarderingen onder druk zet. Rekening houdend met een eventuele verdere beursdaling houden we voldoende cash aan en spreiden we aankopen in de tijd, met een focus op gezonde en beloftevolle bedrijven aan een aanvaardbare prijs.

Universal Music Group

De grootste muziekgroep ter wereld heeft een hele waaier aan labels en artiesten onder zijn hoede. In 2021 vertegenwoordigde het 8 van de 10 best presterende artiesten ter wereld, waaronder Billie Eilish, Justin Bieber en Olivia Rodrigo. Het heeft een sterke onderhandelingspositie en realiseert mooie marges. De sector ging jarenlang gebukt onder dalende CD-verkopen, te wijten aan illegale downloads. Nu is er weer een mooie groei, te danken aan streaming, de comeback van vinyl en toepassingen zoals sociale media en fitness-apps. De schulden zijn beheersbaar. Gezien de vrij pittige waardering zouden we aankopen spreiden in de tijd.

Vastned Belgium

De gereglementeerde vastgoedvennootschap (gvv) belegt in binnenstedelijk winkelvastgoed. Ondanks de opmars van e-commerce en de lastige covid-periode heeft het een bijna volledige bezettingsgraad. De schuldgraad (28%) is de op één na laagste in het gvv-segment en het dividendrendement van 7,5% is vrij hoog. Het aandeel noteert stevig onder de intrinsieke waarde. Moeder Vastned probeerde de dochter in 2018 al eens aan een fors hogere koers van de beurs te halen en onlangs was er opnieuw interesse van een overnemer. Het aandeel is weinig liquide en blijft onder de radar van grote investeerders. Werk best met limieten.

Lucas Bols

De drankengroep heeft een mooie merkenportefeuille, met onder andere Bols likeuren, jenevers en Passoã. Sterke dranken en cocktails winnen wereldwijd marktaandeel tegenover bier en wijn. Daarnaast profiteert het van de trend richting premium consumptie. De schuldgraad is vrij hoog, maar wordt snel afgebouwd dankzij de hoge cashgeneratie. Bij recente cijferpublicaties werden de verwachtingen geklopt. Afgelopen boekjaar was er een knappe groei, zelfs tegenover het pre-pandemieniveau. Het aandeel is een pak goedkoper dan grotere genoteerde drankengroepen. 

Deze selectie verscheen eerder ook in De Standaard

Published in De Drie Favorieten van ..., Nieuws