De drie favorieten van Kris Kippers

3Fav_KrisKippers

“Sofina en Deceuninck zijn koopjes”. Kris Kippers is een analist met een lange ervaring bij diverse beurshuizen. Als verantwoordelijke investor relations van een beurs­genoteerd bedrijf kent hij ook de andere kant.

Sofina

Van meest geliefde holding, met een premie van 30% in 2021, tot meest ­geschuwde, met een discount van meer dan 25% vandaag. En dat terwijl de waarde van de portefeuille goed standhield. Wij verwachten dat het aantal transacties zal stijgen. Dan komen er mogelijkheden om gedane investeringen te verkopen. Hoewel ByteDance (Tiktok) maar een klein deel van de portefeuille is, heeft elk negatief nieuws een te grote impact. Als deze belegging wordt verkocht, kan dat positief uitpakken. Onthou dat Sofina in 2016 heeft geïnvesteerd aan een waardering van 10 miljard dollar. Vandaag wordt ByteDance op 200 miljard dollar geschat.

Corbion

Corbion heeft een portefeuille natuurlijke ingrediënten waarmee het bedrijf kan profiteren van de trend naar natuurlijke en gezonde producten, zoals een op algen gebaseerde omega 3-product als groeiend alternatief voor visolie. Door de verwachte omzetgroei en de groei van biomedische producten zal de winst sterker groeien dan de omzet. Bovendien wordt er bespaard op de kosten. Ik verwacht een groei van de ­bedrijfskasstroom met 15% per jaar tot 2026. Door de gedaalde aandelenkoers en de stijgende winst is de waardering aantrekkelijk geworden. Daardoor is het bedrijf ook een overnamekandidaat.

Deceuninck

Ondanks de moeilijke Europese thuismarkt houdt Deceuninck zeer goed stand dankzij de activiteiten in Turkije, waar het veruit marktleider is, en de ­business in de VS. Ondertussen is de groep minder gevoelig voor de grillen van de PVC-prijs dankzij de eigen recyclagefabriek. Ondanks zware investeringen in de modernisering en verbetering van de productie, verwachten we dat het bedrijf geen schulden meer heeft tegen eind dit jaar. Hun beursgenoteerde participatie in Turkije, Ege Profil, waarvan Deceuninck bijna 90% van de aandelen heeft, is op de beurs van Istanboel meer waard dan de Belgische moeder. De waardering is ondertussen zéér goedkoop te noemen. Koersdoel: 4,1 euro.

Dit artikel verscheen eerder in De Standaard.

Reacties

  1. Een kleine bedenking bij de opmerking dat Corbion omega 3 olie uit algen verkoopt als alternatief voor de omega 3 visolie. Voor diegenen die lezen wat ze slikken: algenolie is gewoon dubbel zo duur als Visolie. Buiten veganisten zullen ze niet veel kopers kunnen verleiden.