De Drie Favorieten van Guy Sips

Tegen de kudde durven ingaan.

Toen ik (Jan Reyns) met Guy Sips belde voor zijn favoriete aandelen, vertelde de analist dat hij ‘er ook Agfa bij zou steken’. Guy Sips: ‘de omstandigheden zitten tegen en het aandeel zit zeker niet in de bovenste schuif, maar je moet tegen de kudde durven ingaan. Of beter: vooral niet achter de kudde meelopen, want dan loop je in de sh*t.

Zelf ben ik afgehaakt voor Agfa, maar ik onderschrijf zeker het kudde-advies van Guy.

Agfa-Gevaert

De recent aangekondigde verkoop van de divisie Offset Solutions (voor een bedrag van 92 miljoen euro) is een belangrijke stap in Agfa’s voortdurende transformatieproces. Ze zal Agfa in staat stellen zich meer te concentreren op zijn groeiactiviteiten. Deze transactie past perfect in het kader van het lopende transformatieproces. Het Nieuwe Agfa 2.0 zal zich concentreren op 1) Digital Print & Chemicals (inclusief Zirfons scheidingsmembranen voor gebruik in grootschalige waterstofprojecten en -sinds de overname van Inca- een hernieuwde focus op Sign & Display en Industrial Markets), 2) Radiology Solutions, en 3) HealthCare IT. Deze laatste zou wel eens de volgende in Agfa’s verkooptraject kunnen zijn, eens het zijn rendabiliteitsdoelstelling van ruim boven 10% EBITDA-marge bereikt heeft.

Kinepolis

Positief dat de gemiddelde omzet per bezoeker hoog bleef in de eerte jaarhelft van 2022, gedreven door een grote vraag naar experience en premium producten, wat heeft geleid tot een sneller herstel van de bezoekersgerelateerde omzet in vergelijking met de bezoekers. Kinepolis Group benadrukte dat de uitvoering van het ‘Entrepreneurship’ programma sterk heeft bijgedragen aan het herstel van het bedrijfsresultaat en aan de ontwikkeling van het productaanbod. De herwonnen financiële slagkracht zal Kinepolis toelaten zich verder te focussen op externe expansie en op de premiumisering van het aanbod. We verwachten dat het derde kwartaal echt slecht gaat zijn omdat de bezoekersaantallen afgezien hebben van de hittegolf maar daar tegenover staat dat de line-up voor vooral het vierde kwartaal er echt veelbelovend uit ziet (o.a. de nieuwe Avatar). Blockbusters spelen een belangrijke rol in het herstel van het bioscoopbezoek. Kinepolis Group verwacht dat ook middelgrote en lokale films in de komende maanden hun volle potentieel zullen bereiken. De strategie van Kinepolis om zich te richten op premiumisering van de klantervaring is succesvol en heeft, samen met de realisatie van het ‘Entrepreneurship’ programma, sterk bijgedragen aan het herstel van het bedrijfsresultaat van Kinepolis. Wij hebben een koersdoel van € 73,5, in lijn met onze DCF, en onze Kopen aanbeveling. De vrije kasstroomgeneratie van Kinepolis in de komende jaren zou de weg kunnen vrijmaken voor nieuwe overnames. Kinepolis zal, als een van de beste bioscoopexploitanten ter wereld -zo niet de beste-, sterker dan voorheen uit de Covid-crisis komen.

Klik hier voor meer tips

Melexis

Als ergens ter wereld een auto van de band rolt, zitten daar gemiddeld 18 chips van Melexis in. In een Tesla Model Y al 58 Melexis-chips zitten, en in een Mercedes EQS zelfs 170.
De betere omzet in het tweede kwartaal was dan ook eens te meer het resultaat van de omzetting van een sterk orderboek in omzet, ondanks de aanhoudende uitdagingen in de toeleveringsketen. Melexis benadrukte dat de steeds toenemende elektrificatie en het groeiend aantal comfort- en veiligheidstoepassingen hebben geleid tot een aanzienlijke versnelling van de vraag naar analoge IC’s in de auto-industrie. Er zijn verschillende megatrends die de verkoop van Melexis in de auto-industrie zullen stimuleren, die naar verwachting de snelst groeiende eindmarkt voor halfgeleiders zal zijn (+15% CAGR) in de periode 2019 – 2024. De belangrijkste trend is de elektrificatie van het autopark, die, als gevolg van de pandemie, de markt voor halfgeleiders tot ver na 2021 zal blijven aanjagen. Naast deze megatrend op lange termijn denken wij dat de onderneming goed gepositioneerd is om op korte termijn kansen te grijpen die voortvloeien uit het wereldwijde tekort aan chips in auto’s.

Deze selectie verscheen eerder ook in De Standaard

Published in De Drie Favorieten van ..., Nieuws