De 3 favoriete aandelen van Christian Schmitt, fondsbeheerder bij Ethenea

Christian Schmitt, fondsbeheerder bij Ethenea

Christian Schmitt is een ervaren professioneel belegger en verantwoordelijk voor het aandelengedeelte van het gemengde fonds Ethna Dynamisch. Dit is het meest ‘agressieve’ fonds van Ethenea, een fondsbeheerder die zich specialiseert in gemengde fondsen (aandelen en obligaties). Ik herinner me dat Luca Peserini, de oprichter van Ethenea, me in een interview ooit vertelde dat hij weinig zag in beleggen in goud. Des te opvallender is daarom dat de grootste positie van Ethna Dynamisch een goudtracker is. Pesarini en zijn fondsenhuis proberen steeds een positief rendement te halen (wat niet elk jaar lukt) met beperkte koersschommelingen. De totale jaarlijkse kosten bedragen zo’n 2%. Na deze kosten bedroeg het rendement op jaarbasis sinds de start van het fonds (10 november 2009) 4,29%.

Deze drie favoriete beleggingen maken deel uit van het fonds. De eerste twee behoren tot de grootste posities. De 15 grootste posities van Ethna Dynamisch vind je onderaan.

BlackRock (NYSE: BLK – 666,02 USD)

Als je alle belangrijke trends in de sector van vermogensbeheer samenvat en op zoek gaat naar de belangrijkste begunstigde van deze trends, eindig je gewoon bij BlackRock, aldus Christian Schmitt. ‘s Werelds grootste beursgenoteerde vermogensbeheerder heeft zo’n 6 biljoen euro in beheer. Een aanzienlijk deel van dit vermogen wordt beheerd onder het merk iShares van BlackRock, de grootste aanbieder van ETF’s (Exchange Traded Funds). Bovendien is BlackRock zich terdege bewust van het groeiende belang van ESG (Environmental, Social & Governance of ‘duurzaam beleggen’) en daarmee kan de vermogensbeheerder rekenen op nog heel wat extra geld van klanten. Door superieure schaalvoordelen in een uiterst kostengevoelige omgeving is BlackRock goed geplaatst voor nog meer succes in de toekomst.

Morningstar (NASDAQ: MORN – 213,29 USD)

Peter Lynch, een van de bekendste fondsbeheerders van de laatste decennia, adviseerde mensen om te beleggen in wat ze kennen. Wie tegenwoordig in de beleggingssector werkt, kan moeilijk de producten en diensten van Morningstar negeren. Morningstar breidt zijn aanbod uit naar elk onderdeel van de markt en doet dat met steeds meer succes. Eigen datasets, zinvolle analyses, onafhankelijk onderzoek en effectieve beleggingsstrategieën vormen de kern van het succes van de onderneming. Aangezien er geen officiële analyse van het aandeel bestaat, vliegt het nog steeds onder de radar van de meeste institutionele vermogensbeheerders en kan het als zodanig als een echt beleggingsjuweel worden beschouwd.

TJX (NYSE: TJX – 60,90 USD)

TJX is de belangrijkste retailer van afgeprijsde kleding- en huismode in de VS. Het bedrijf breidt voortdurend zijn activiteiten uit naar de rest van de wereld. In Europa opereert het voornamelijk met zijn TK Maxx-winkels en heeft het nog steeds veel mogelijkheden om te blijven groeien. Hoewel de onderneming hard getroffen werd door de winkelsluitingen als gevolg van de COVID-19-pandemie, is zij goed gepositioneerd om in deze onzekere tijden marktaandeel te winnen. Een sterke balans en een van de meest flexibele retailbedrijfsmodellen ter wereld zouden TJX in staat moeten stellen om weer aan te knopen met zijn vroegere hoge winstgevendheid en om na COVID-19 zijn succesverhaal op lange termijn voort te zetten.

De 15 grootste posities van Ethna Dynamisch (kapitalisatiefonds)  op 30/10/2020:

[table id=9 /]

Favoriete beleggingen (zoals die van Christian Schmitt): wekelijks op Spaarvarkens.be

‘De 3 favoriete beleggingen van’ is een vaste rubriek op Spaarvarkens.be. Voor spaarders en beleggers is dit een uitstekende manier om ideeën op te doen. En reken maar dat de selectieheer of -dame zijn of haar uiterste best doet om goed voor de dag te komen. Natuurlijk is niemand onfeilbaar, zelfs niet professionele analisten. Niet ieder aandeel past bovendien zomaar in uw portefeuille. Altijd zelf blijven denken is de boodschap.

We spreken af dat de analist zijn/haar tips ook verder blijft opvolgen en opiniewijzigingen zo snel mogelijk laat weten aan ons. De selecties zijn vooral bedoeld voor de middellange tot lange termijn. Ze zijn dus zeker niet bestemd voor de korte termijn (minder dan 1 jaar), laat staan voor daytrading.

Lees de favoriete beleggingen van anderen op Spaarvarkens.

Recommend0 recommendationsPublished in Beleggen, De Drie Favorieten van ..., Nieuws

gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *