De drie favoriete aandelen van Etienne Platte
Etienne Platte is medebeheerder van het Antaurus Europe Fund. Deze kleine onafhankelijke vermogensbeheerder wil via dit long-short-fonds een rendement halen van 6 à 9% per jaar onafhankelijk van de richting van de beurs. Deze drie Belgische aandelen hebben een belangrijke (long) positie.
D’Ieteren
De waardevolste divisie van D’Ieteren is de autoruitvervangingsactiviteit Belron, hier bekend van het merk Carglass. Vandaag worden auto’s uitgerust met het advanced driver assistant system (ADAS), een slim rijhulpsysteem in de voorruit. Bij vervanging van een ruit is het verplicht ADAS opnieuw af te stellen. Dat levert extra omzet op en een sterke stijging van de winstgevendheid. Ons optimisme wordt almaar meer gedeeld door andere investeerders. Dat wordt bevestigd door de prijs die enkele gerenommeerde beleggers in 2021 bereid waren te betalen om een belang in Belron te nemen. Wij verwachten dat Belron op termijn een eigen beursnotering zal krijgen.
Bekaert
Bekaert is wereldleider in metaalbewerking. Het transformeert walsdraad in staaldraad-, staalkabel- en staalkoordproducten voor een groot scala aan toepassingen. Na operationele ingrepen heeft de directie onlangs de doelstelling voor de operationele winstmarge verhoogd naar meer dan 10 procent. Op basis van onze analyse van de concurrentie in Bekaerts belangrijkste markten denken we dat die doelstelling haalbaar is. De waardering suggereert dat andere beleggers weinig vertrouwen hebben in de verhoogde winstdoelstellingen. Wij denken dat andere beleggers de komende jaren hier meer vertrouwen in zullen krijgen. Ondertussen keert Bekaert jaarlijks bijna 9 procent uit via dividenden en aandeleninkopen.
Azelis
Azelis is een distributeur van fijnchemicaliën en voedingsadditieven. In de covidperiode was er een wereldwijd tekort aan grondstoffen en componenten en legden bedrijven extra voorraden aan. Dit zorgde voor een bonanza voor distributeurs in allerlei afzetmarkten, waaronder ook de chemische industrie. In 2023 gebeurde het tegenovergesteld met afbouw van voorraden. Het aanhouden van voorraden is duurder geworden door de gestegen rente. Samen met de afzwakkende economische vraag zorgt dit ervoor dat bedrijven hun voorraden laag willen houden. De tijdelijke onzekerheid die dit met zich meebrengt, heeft ons in staat gesteld om een positie te verwerven in een aantrekkelijk bedrijfsmodel met interessante groeivooruitzichten.
Dit artikel verscheen eerder in De Standaard.
Reacties