De beurs daalt altijd. Waarom zou je dan nog beleggen?

Vorige week maandag was ik bij de kapper. Dat was al van februari geleden. U weet wel waarom. Neen, ik heb geen selfie voor & na genomen. Die heeft u de laatste tijd ongetwijfeld al genoeg gezien. Waar praat je zoal over bij de kapper? Gelooft u dat mensen die met mij een praatje slaan al na enkele seconden over geld en de beurs beginnen? Hoe zou dat toch komen? Enfin, al goed dat het een boeiend onderwerp is. Veel interessanter dan een praatje over het weer.

7de DAN karate? Dan kan je maar beter zwijgen

Ik ben dan maar over corona begonnen. Patrick is al minstens 20 jaar mijn kapper. Hij is goed in zijn vak en de numero uno in karate in België. Het is niet zijn 7de DAN die mij tegenhoudt om hem tegen te spreken over de beurs. Af en toe moet je je verlies aanvaarden en toegeven dat perfectie niet bestaat, ook niet in het onderwijsvak.

“Komt er een klant bij een stagiair in de bank”

Gisteren las ik het stageverslag van een laatstejaarsstudent die stage heeft gelopen in het kantoor van een grootbank in de buurt. Leest u even mee?

[fusion_testimonials design=”classic” navigation=”no” speed=”” backgroundcolor=”” textcolor=”” random=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_testimonial name=”Een laatstejaarsstudent van Pascal” avatar=”male” image=”” image_border_radius=”” company=”” link=”” target=”_self”]“De eerste keer verliep het gesprek met de klant redelijk stroef. Ik begon meteen over de beurs. Toen ik het woord beurs uitsprak, zag ik direct een terughoudende reactie van de klant. De man had schrik van het woord beurs. Terwijl ik in mijn ogen niks verkeerd had gezegd. Idem dito bij het woord belegging.”[/fusion_testimonial][/fusion_testimonials]

Het aanstormend talent in de bank leert al meteen hoe nogal wat spaarders tegen beleggingen en de beurs aankijken. Waar komt die schrik voor de beurs toch vandaan? Hoe komt het dat mensen vooral bang zijn als het over de beurs en beleggingen gaat? Zou het kunnen dat we de beurs nogal snel afschilderen als een hel met enkel geween en tandengeknars?

Op deze grafiek gaat de beurs naar nul

Vanochtend had de krant De Standaard een extra bijlage. “Investeren in vastgoed”. Op 20 pagina’s vinden we de do’s & don’ts bij een investering in bakstenen en beton. Haal rendement met hotelkamers! Neen, toch? Heeft u daarvoor te weinig geld? Dan kan u ook, voor amper 112.500 euro, al investeren in een parkeerplaats onder een hotel. Sjonge-jonge.

De grafiek op pagina 7 doet me nog het meest pijn. Die hoort bij een advertentie van een aanbieder van assistentiewoningen.

Een rode lijn (de beurs) gaat naar nul. Een blauwe lijn toont de stabiele inkomstenstroom die een investering in assistentiewoningen zou bieden. Voor wie zo’n grafiek bekijkt en gelooft is dit een no-brainer. Een no-brainer is iets waarvoor je weinig hersenen nodig hebt.

De boodschap? Koop snel een assistentiewoning en je kan op twee oren slapen. Beleg nooit op de beurs want in geen tijd ben je al je centen kwijt.

Kadertje bij de kapper

Als je zoiets te zien krijgt, besef je nog maar eens dat er nog veel werk is voor wie mensen op een verstandige manier wil doen beleggen. Maar we geven niet op, we houden vol. Behalve dan bij de kapper. Daar moet ik toch eens werk van maken. Wie weet neem ik de volgende keer een cadeau mee. Een kadertje-met-spreuk. “Als je geschoren wordt, moet je stilzitten.” Subtiele hint.

In het kapsalon is er plaats genoeg voor zo’n spreuk aan de muur. In een assistentiewoning moet je daar niet mee afkomen.

Recommend0 recommendationsPublished in Nieuws

gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *