Pierre Huylenbroeck, uitgever van Mister Market Magazine, zou stilaan aandelen beginnen te kopen. Gespreid in de tijd, niet alles tegelijk, bijvoorbeeld een fors afgeprijsde holding zoals D’Ieteren, GBL en Ackermans. Of een van deze drie.

Melexis (75,80 euro)

75,8 euro is een koopje voor deze Vlaamse technoparel. 2021 was een uitstekend jaar. Voor 2022 verwacht de ontwerper en tester van computerchips een verdere omzetklim van 12 à 17%. Over de langere termijn is het groeipad nog duidelijker. Het aantal Melexis-sensoren per nieuwe auto stijgt razendsnel: van 13 naar 18 op goed een jaar tijd. En er komen er nog meer. Automobiel maakt nog altijd 90% van de omzet uit, maar Melexis manifesteert zich ook in andere sectoren: bijvoorbeeld gezondheidszorg en slimme woningen. Let wel: spotgoedkoop is dit aandeel nog steeds  niet. Maar voor deze topkwaliteit is de recente koersuitschuiver een buitenkansje.

Materialise (18,07 dollar)

De Leuvense 3D-specialist publiceerde vorige week recordresultaten. De omzet was veel hoger dan verwacht. Materialise was ook meer winstgevend dan ooit voordien. Onlangs werd het Amerikaanse Link3D helemaal ingelijfd. In 2022 zal de integratie veel investeringen vergen, maar later zal dat significant meer winst opleveren. De koers kreeg rake klappen (een jaar geleden kostte het nog 80 dollar!), omdat de hypeballon rond techno queen Cathie Wood leegliep (Materialise is een van haar 37 lieverdjes, naast Tesla en Zoom), en omdat het bedrijf een productiesite in Oekraïne heeft. De impact van het leed aldaar op de resultaten van Materialise is gering. Wood was eind 2021 overigens opnieuw aan het bijkopen.

Care Property Invest (22,75 euro)

Geen hippe techno, wel integendeel: CPI biedt sociale woningen aan OCMW’s. Die zo goed als risicoloze activiteit is goed voor bijna de helft van de portefeuille. Voor de andere helft ontpopt CPI zich als een Europese groeier, met sinds 2018 investeringen in het buitenland: Nederland, Spanje en nu ook Ierland. Het aandeel is veel goedkoper dan dat van sectorgenoten als Aedifica, omdat grote beleggers CPI gewoon niet zien: het zit nog niet in de Europese vastgoedindexen. Volgens het management kan dat volgende winter het geval zijn. Dat kan de koers snel van de huidige 22,75 naar 35 euro en mogelijk meer stuwen.

Favoriete beleggingen: wekelijks op Spaarvarkens.be

‘De 3 favoriete beleggingen van’ is een vaste rubriek op Spaarvarkens.be die dit keer door Pierre Huylenbroeck ingevuld werd. Voor spaarders en beleggers is dit een uitstekende manier om ideeën op te doen. En reken maar dat de selectieheer of -dame zijn of haar uiterste best doet om goed voor de dag te komen. Natuurlijk is niemand onfeilbaar, zelfs niet professionele analisten. Niet ieder aandeel past bovendien zomaar in uw portefeuille. Altijd zelf blijven denken is de boodschap.

We spreken af dat de analist zijn/haar tips ook verder blijft opvolgen en opiniewijzigingen zo snel mogelijk laat weten aan ons. De selecties zijn vooral bedoeld voor de middellange tot lange termijn. Ze zijn dus zeker niet bestemd voor de korte termijn (minder dan 1 jaar), laat staan voor daytrading.

Lees de favoriete beleggingen van anderen op Spaarvarkens.

14 rating(s), gemiddelde: 4.4.