Maria Municchi, fondsbeheerder van het M&G (Lux) Sustainable Allocation Fund

Het M&G (Lux) Sustainable Allocation Fund, dat wordt beheerd door Maria Municchi, is een gemengd fonds dat streeft naar een combinatie van kapitaalgroei en inkomsten van 4-8% per jaar over een periode van 5 jaar, waarbij ESG-factoren worden toegepast en een kernparticipatie wordt aangehouden van activa die geacht worden een positieve maatschappelijke impact te hebben.

grafiek solaredge

SolarEdge Inc. US$237,68 @ 1/7/22 (Nasdaq)

SolarEdge is een Israëlische specialist in hernieuwbare energie. Het bedrijf is een wereldleider in slimme energietechnologie en heeft een gediversifieerd productgamma voor residentiële en commerciële markten. De wereldwijde energiebehoeften zullen naar verwachting met 30% toenemen tegen 2040, naarmate de wereldbevolking dichter bij 9 miljard mensen komt. Efficiëntieverbeteringen zullen dan ook een sleutelrol spelen in het ontlasten van de energievoorziening. SolarEdge heeft een historiek van energie-efficiënte producten en oplossingen, waarbij fotovoltaïsche (PV) omvormeroplossingen het belangrijkste productaanbod vormen. De snelle toepassing van fotovoltaïsche zonne-energie kan ertoe bijdragen dat zonne-energie tegen 2040 de grootste bron van koolstofarme energie wordt. Tegen die tijd zal het aandeel van alle hernieuwbare energiebronnen in de totale stroomproductie naar verwachting 40% bedragen.

Xylem grafiek

Xylem Inc. US$ 78.18 @ 1/7/22 (NYSE). Xylem Inc. 2,25% 20/31 (groene obligatie): US c 84.88 @ 1/7/22  

Xylem is een wereldwijd watertechnologiebedrijf. Het ontwerpt en produceert apparatuur en diensten voor water- en afvalwatertoepassingen. Het bedrijf is actief in de volledige cyclus van het watergebruiksproces, van opvang en distributie tot gebruik en terugkeer naar de natuurlijke omgeving. Het bedrijf heeft een sterke staat van dienst op het gebied van onderzoek en ontwikkeling, met name voor zijn gamma cleantechproducten (goed voor 44% van de omzet). In juni 2020 gaf het bedrijf voor het eerst groene obligaties uit ter waarde van $ 1 miljard in niet-gewaarborgde senior obligaties.   

Homereit PLC

Home REIT Plc £1.11 @ 1/7/22 (LSE)

Home REIT zet zich in voor de bestrijding van dakloosheid in het Verenigd Koninkrijk. Het financiert de creatie/aankoop van kwalitatief hoogwaardige huisvesting voor daklozen. Home REIT verbouwt bestaande gebouwen, knapt accommodatie van slechte kwaliteit op of financiert nieuwbouw woningen. Deze accommodatie wordt verhuurd of voorverhuurd aan onder andere liefdadigheidsinstellingen en woningbouwverenigingen. Die gebruiken en beheren de accommodatie om daklozen (en groepen die kwetsbaar zijn voor dakloosheid) te huisvesten in ruil voor uitkeringen van de Britse overheid die via de lokale gemeenteraden worden uitbetaald. De portefeuille van het bedrijf biedt hoognodige, op maat gemaakte accommodatie voor kwetsbare, dakloze mensen. We zijn in deze onderneming belegd sinds de beursgang in oktober 2020.

 

banner

19 rating(s), gemiddelde: 3.6.