Wil je leren beleggen? Of zit je nog met belangrijke vragen over ETF’s, aandelen, beleggingsfondsen, obligaties, het rente-op-rente effect of hoe je je beleggingsportefeuille robuust kan opbouwen? Dan ben je bij Spaarvarkens.be op het juiste adres. Onze nieuwe cursus “Beleggingscursus 2024 10+10” geeft je een gepast antwoord op al deze vragen.

Deze online cursus is voor iedereen die slim wil leren beleggen. We behandelen thema’s zoals beleggen voor beginners maar ook gaan we dieper in op thema’s voor gevorderde beleggers. Heb je op donderdagavond geen tijd? Geen zorgen, je kan de lessen op een ander moment herbekijken of de lessen op je eigen ritme volgen.

(Gebruik de groene knop onderaan elke les, om je les als voltooid te markeren)

Over instructeur

Niet Ingeschreven

Module Includes

 • 21 Hoofdstukken

Reacties

 1. Vraag aan Jim ivm veiligheid ETF’s en faillisementen van je broker/bank.
  Ben ik als bezitter van ETF’s true owner of beneficial owner en beschermd tegen claims?
  In geval van een faillissement zouden schuldeisers een claim kunnen leggen op jouw effecten/aandelen omdat dezen niet geregistreerd zouden staan op mijn naam, maar wel bij de Depositary Trust Company (DCT) en ik slechts een beneficial owner zou zijn.

  1. Dag Koen,
   Ik hoop dat ik je vraag heb uitgelegd tijdens de cursus. Maar het is dus zo dat je je geen zorgen hoeft te maken, ETF’s en fondsen zijn aparte vennootschappen. En de aandelen behoren aan jou toe in geval van een falen van de uitgever.