Colruyt: waarom staat het aandeel onder druk?

lidl Colruyt stefan willems Spaarvarkens.be

Het aandeel Colruyt heeft de laatste tijd serieuze klappen gekregen. Op drie jaar tijd is er zelfs bijna 60% af van de beurswaarde. In deze video gaat Stefan Willems van Spaarvarkens.be verder in op de cijfers die komende week gepubliceerd zullen worden van de Belgische supermarktketen. Is het nu een interessant instapmoment?

Wie is Colruyt?

Colruyt is van oorsprong een Belgische supermarktketen met een omzet van rond de 10 miljard euro. De groep is voor het grootste deel in handen van de familie Colruyt, werd opgericht in 1928 en bestaat nu dus al bijna 100 jaar. Vandaag is Colruyt veeleer een holding met investeringen in fitnessketen JIMS, windmolenparken, een modeketen en nog heel wat andere participaties. De supermarktketen beslaat nog steeds het grootste deel van de groep.

Meer leren over Colruyt?

In de Spaarvarkens beleggingsclub gaan we elke week in op de actualiteit en bespreken we Belgische aandelen zoals Colruyt, maar ook buitenlandse aandelen. Experts zoals Pascal Paepen, Jan Reyns en Stefan Willems delen hun expertise en tips uit hun eigen persoonlijke portefeuille. Omdat we al lang negatief zijn over Colruyt zijn onze leden allerminst verrast over de slechte koersprestaties van het aandeel. Ze hebben zich niet laten vangen. Ook geïnteresseerd? Join the club en schrijf je in via deze link:

[fusion_button link=”https://spaarvarkens.be/beleggingsclub-online?utm_source=Landingpage&utm_medium=sidebanner&utm_campaign=Inschrijven+beleggingsclub&utm_id=Beleggingsclub&utm_term=beleggingsclub&utm_content=beleggingsclub” title=”” target=”_self” link_attributes=”” alignment_medium=”” alignment_small=”” alignment=”” modal=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” sticky_display=”normal,sticky” class=”” id=”” color=”default” button_gradient_top_color=”” hue=”” saturation=”” lightness=”” alpha=”” button_gradient_bottom_color=”” button_gradient_top_color_hover=”” button_gradient_bottom_color_hover=”” gradient_start_position=”” gradient_end_position=”” gradient_type=”” radial_direction=”” linear_angle=”180″ accent_color=”” accent_hover_color=”” type=”” bevel_color=”” bevel_color_hover=”” border_top=”” border_right=”” border_bottom=”” border_left=”” border_radius_top_left=”” border_radius_top_right=”” border_radius_bottom_right=”” border_radius_bottom_left=”” border_color=”” border_hover_color=”” size=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” fusion_font_family_button_font=”” fusion_font_variant_button_font=”” font_size=”” line_height=”” letter_spacing=”” text_transform=”” stretch=”default” margin_top=”” margin_right=”” margin_bottom=”” margin_left=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]Schrijf je in[/fusion_button]

Recommend0 recommendationsPublished in Beleggen, Nieuws

gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Leuk filmpje, flitsend en duidelijk… alleen het volume gaat op en neer, soms niet hoorbaar, soms heel luid. Afsluiten zou ik toch met een advies : wat met Colruyt nu doen ? Kopen ? Verkopen ?

  2. Stekelige vraag : is het geen uitdaging om Colruyt als gediversifieerde holding te duiden ? Een lange termijn visie te beschouwen ? Een paar mislukkingen om een aantal voltreffers te plaatsen ? Disclaimer : ik jeb jaren voor de groep gewerkt.