Stefan Willems

Stefan Willems is onafhankelijk beursanalist en voorheen een beleggingsadviseur. Hij heeft al meer dan 10 jaar beleggingservaring en is professioneel bezig met de beurs. Als columnist schrijft hij voor meerdere kranten en magazines en is hij te horen via ondermeer Business AM Radio.

Beursrally De Tijd Stefan Willems Financefilosoof spaarvarkens.be
Stefan Willems

Beursrally 2020

Daar is hij weer. Ieder jaar opnieuw organiseert de financiële krant De Tijd de Beursrally. Een beursspel dat je op

Palmolie Spaarvarkens
Stefan Willems

Update: Waarom Sipef mijn kooptip is van deze week

Op 22 oktober zal Sipef met een tradingupdate komen. We verwachten een positieve update waarbij het management mogelijk de verwachtingen zal verhogen en voor het eerst sinds het horrorjaar 2019 (vulkaanuitbarsting) weer met winstcijfers zal kunnen pronken. In dit artikel dat u gratis kan lezen door een gratis account te maken, geef ik u mee waarom ik een fan ben van Sipef en op korte termijn ook een herontdekking van het aandeel verwacht.

Stefan Willems

Unifiedpost: is deze beursnieuwkomer interessant voor uw portefeuille?

Eindelijk noteert er op Euronext Brussel ook een technologiebedrijf van de nieuwe generatie. Unifiedpost werd ook meteen de grootste beursintroductie in zes jaar. Het is een interessant groeiverhaal, maar wordt het ook een goede belegging. Meteen na de notering schoot het aandeel 40% hoger dus hier moet je twee keer nadenken. Spaarvarkens.be brengt een interview met oprichter Hans Leybaert en cfo Laurent Marcelis. Als besluit geven we ons advies wat te doen met dit aandeel.

Stefan Willems

Amerikaanse schuldenberg doet duizelen

De schulden in de VS schieten tegenwoordig per dag met raketsprongen vooruit. Terwijl de overheidsschuld nog ‘maar’ 5,8 biljoen of 5800 miljard dollar bedroeg in 2001, het jaar dat George Bush president werd, is de schuld in nominale bedragen sindsdien bijna vervijfvoudigd op minder dan 20 jaar tijd. Elke Amerikaan op arbeidsactieve leeftijd torst via de overheid een schuld van 217.000 dollar. Oeps! En het is nog niet gedaan, want de Democraten, Republikeinen en Trump ruzieën over grote nieuwe stimulusprogramma’s.

bom explosie Dexia spaarvarkens.be
Stefan Willems

De tikkende tijdbom die Dexia heet

April 2015. Zo lang is het geleden dat ik tijdens een wandeling in het zachtheuvelende Pajottenland met econoom en financieel