Beursrally De Tijd Stefan Willems Financefilosoof spaarvarkens.be

Daar is hij weer. Ieder jaar opnieuw organiseert de financiële krant De Tijd de Beursrally. Een beursspel dat je op een interactieve manier laat kennismaken met de beurs en waar ieder jaar weer prijzen te winnen zijn die kunnen oplopen tot 10.000 euro voor de winnaar van de rally.

Beursrally is tof, maar beleggen doe je op de lange termijn

Laat ons eerlijk zijn. Wij van Spaarvarkens.be hebben altijd gemengde gevoelens gehad bij beurswedstrijden door hun focus op de korte termijn. Toch zijn we megablij dat dit spel mensen ertoe aanzet om spelenderwijs de beurs te ontdekken. Iets wat zeer nodig is en de instapdrempel voor de beurs verlaagt. Anderzijds mag je niet blind meedoen: dit spel kan een verkeerd beeld van de realiteit geven! Beleggen doe je immers voor de lange termijn en in dit spel moet je op 10 weken de hoogste score halen. Dat heeft meer te maken met speculeren dan met beleggen.

Spaarvarkens doet mee aan de beursrally!

Echter kiezen we er dit jaar voor om lekker mee te doen. Het is een perfecte kans om mensen te begeleiden met hun eerste stappen op de beurs. Daarom doen we dit jaar mee en gaan we ook tips delen voor de rally de komende 10 weken. Ook geven we iedereen die met ons mee wil doen de mogelijkheid om zich in te schrijven met ons team. Door ja aan te sluiten bij ons team (wat je kan doen via je teampagina in de Beursrally), kan je jezelf vergelijken met de medelezers op dit forum.

Het doel? Bijleren en praktische ervaring opdoen. En tegelijkertijd spelenderwijs proberen om 50.000 euro te beleggen en misschien 10.000 euro of een van de andere prijzen te winnen. Tegelijk benadrukken we ten zeerste dat dit een spel is. Prestaties op korte termijn hebben veeleer te maken met veel geluk dan met beleggingsvaardigheden. Tienduizend euro zal je waarschijnlijk sneller verdienen door echt op lange termijn te beleggen dan door te gokken op de korte termijn. Dat is uiteindelijk waarmee Spaarvarkens je wil helpen.

Inschrijven voor de beursrally

Inschrijven kan via deze link. Doe je dit, dan kan je je ook via teams aansluiten bij het Spaarvarkensteam. Veel succes!

20 rating(s), gemiddelde: 4.6.