Beursgang Club Brugge: interview VTM

Je moet het maar doen. In 2012 kocht ondernemer Bart Verhaeghe Club Brugge voor zowat 15 miljoen euro. Vandaag zou diezelfde voetbalclub, die ondertussen een omzet draait van 137 miljoen euro, een bedrijfswinst boekt van 35 miljoen euro en daarvan netto 24,5 miljoen euro overhoudt, gewaardeerd worden aan … minstens 400 miljoen euro! Dat is het bedrag dat De Tijd opving in de wandelgangen. Er is nog geen officiële prijs voor de aandelen die worden aangeboden bij de beursgang en er komt ongetwijfeld een indicatieve prijsvork bij de intekening. De uiteindelijke prijs van de aandelen en de waarde van de club zullen daardoor pas bekend zijn na het afsluiten van de beursintroductie.

Het minste wat je kan zeggen is dat een goede investering of belegging rendeert. Of het interessant is om aan die torenhoge waardering te kopen is een andere vraag. Kwaliteit kost uiteraard geld, maar zou natuurlijk niet te veel mogen kosten. Beter wat goedkoper kopen, dus. In 2012 was dat Club Brugge. In 2021 is dat allicht Anderlecht. Maar we betwijfelen of Marc Coucke momenteel, aan een lage koers, aandelen van Anderlecht naar de beurs zou willen brengen. Een beursgang gebeurt nu eenmaal vaker aan een te hoge prijs dan aan een lage koers.

Meer weten over de beursgang van Club Brugge? Spaarvarken Pascal Paepen geeft in een video uitleg aan VTM via deze link.

Reacties