Stefan Willems

Stefan Willems is onafhankelijk beursanalist en voorheen een beleggingsadviseur. Hij heeft al meer dan 10 jaar beleggingservaring en is professioneel bezig met de beurs. Als columnist schrijft hij voor meerdere kranten en magazines en is hij te horen via ondermeer Business AM Radio.

Orange Belgium Love Spaarvarkens.be
Stefan Willems

Ga niet in op bod Orange Belgium

Het bod van Orange op Orange Belgium maakt nogmaals duidelijk dat er nood is aan een partij die het opneemt

Bill Hwang Spaarvarkens.be
Stefan Willems

GSX Techedu: update voor shortsellers (een fraude groter dan Wirecard)

Dit is een artikel over short selling. Dat is het verkopen van een aandeel dat je niet hebt, met de bedoeling om het later terug te kopen. Als de koers dan gedaald is, maak je winst. Deze techniek is heel interessant. Zeker in combinatie met posities die je in portefeuille hebt voor stijgende koersen, kan dat het marktrisico verlagen. Maar het is  enkel geschikt voor gevorderde en ervaren beleggers.

Stefan Willems

ABO-Group: een verborgen parel op de beurs?

ESG staat voor Environmental (milieu), Social en Governance (deugdelijk bestuur). Het is al langer een populair beleggingsthema. Tijdens de coronacrash

Covid models
Stefan Willems

Hoe de media ons beeld van corona bespelen

Kunnen we nog omgaan met de dood? Die vraag stel ik mezelf wanneer ik vandaag naar de 7de dag kijk. De 7de dag opent dramatisch met een terugblik naar een oude persconferentie van Sophie Wilmes aan het begin van de coronapandemie gevolgd door onheilspellende muziek. Magie De Block roept op om zeker niet ‘uit het kot te komen’ en herhaalt dit meermaals wat de ernst van het virus in de kijker moet zetten. De sfeer rond corona is meteen gezet.

U kan het volledige artikel gratis lezen door te registreren.

music
Stefan Willems

Beursfeest: wanneer stopt de muziek met spelen?

Als beursanalist begin ik me zorgen te maken over de financiële markten. Sinds november, toen het ene positieve coronavaccinnieuws na het andere gelanceerd werd, zagen we een enorme koopwoede op de beurs. Daarbij werd alles opgekocht wat men maar kon opkopen. De stijging viel perfect te verantwoorden door het vooruitzicht op een economisch herstel. Maar in deze koopgolf viel op dat absolute rommelbedrijven nog meer dan andere bedrijven opgepikt werden. Met rare resultaten tot gevolg.

U kan het volledige artikel hier lezen.

bitcoin cryptocurrency on the tablet
Stefan Willems

Waarom ik liever geld steek in crypto dan de Lotto

Spaarvarken Stefan Willems speelde vroeger met het hele gezin op de Lotto. Niet slim als je rijk wil worden, maar de Lotto is vooral fun voor velen. Toch heeft dit Spaarvarken een wellicht nog beter alternatief ontdekt. Veel fun met zijn artikel!