Alex Araujo deelt zijn drie favorieten

Alex Araujo kiest met het M&G (Lux) Global Listed Infrastructure Fund voor infrastructuurbedrijven die mikken op duurzame groei in cashflow en dividenden. Bedoeling is om met deze belegging met lager risico toch een aantrekkelijk rendement te behalen.

Crown Castle

Crown Castle is het toonaangevende Amerikaanse bedrijf met communicatietorens voor telecomoperatoren. De internetpenetratie neemt nog altijd toe en vooral het toenemende gebruik van mobiele data zorgt voor groei. Dat drijft technologische ontwikkeling en de uitrol van 5G gaat steeds sneller. Alex Araujo gelooft dat de trend in mobiel dataverbruik een krachtige rugwind is die waarschijnlijk op de lange termijn zal aanhouden. Het bedrijf zet sterk in op dividendgroei op de lange termijn, ondersteund door gecontracteerde inkomsten van hoge kwaliteit.

HICL Infrastructure

HICL is een Britse investeringsmaatschappij die ernaar streeft beleggers duurzame inkomsten en vermogensgroei te bieden. Het bedrijf zet daarvoor een gediversifieerde kernportefeuille in met investeringen in maatschappelijk belangrijke infrastructuur. Het bedrijf volgt een actieve strategie voor het beheren en selectief laten groeien van de portefeuille met activa die van een beschermde marktpositie genieten. HICL Infrastructure is gediversifieerd en heeft sinds de introductie in 2006 een consistente groei van het dividend en de waarde van de portefeuille laten zien. De aandelen bieden momenteel een dividendrendement van 5%.

Alexandria Real Estate

Deze Amerikaanse investeerder is eigenaar van vastgoed dat specifiek gericht is op activiteiten in life sciences, zoals onderzoek van geneesmiddelen en ontwikkeling van voedingsadditieven. Ze verhuren en helpen bij de exploitatie van vastgoed in de VS voor biowetenschappen en megacampussen met geavanceerde technologische uitrusting. Het unieke bedrijfsmodel zorgt voor een hoogwaardig huurdersbestand dat resulteert in een hoge bezettingsgraad, lange huurtermijnen en hoge huuropbrengsten. Kortom, voor een hoger rendement en een grotere waarde van de activa op de lange termijn. De gemiddelde jaarlijkse dividendgroei over de afgelopen zes jaar was 6%.

Dit artikel verscheen eerder in De Standaard.

Reacties