I-care trekt naar de beurs

Beursgebouw Brussel

Goed nieuws voor beursgenoteerd België! Ter gelegenheid van zijn 20ste verjaardag kondigt de I-care Group, de marktleider in predictief onderhoud voor industriële machines, vandaag aan dat het in 2025 de Belgische beurs zal betreden. Het bedrijf heeft zich naar eigen zeggen maandenlang zorgvuldig voorbereid op zijn beursgang en zegt nu commercieel, financieel en operationeel klaar te zijn voor de volgende fase.

Doel: verovering markt van 5,5 miljard euro

Het doel van I-Care is om met de operatie nieuw geld op te halen dat ingezet kan worden voor bedrijfsdoeleinden. Met het opgehaalde geld kan I-care haar sterke groei voortzetten via overnames, maar ook door meer te investeren in sales en marketing. De groep die al actief is in Europa, de Verenigde Staten en Azië, wil zijn aandeel in de wereldwijde markt vergroten. Het marktpotentieel schat men momenteel in op 5,5 miljard euro.

Het is geen toeval dat I-care nu aankondigt dat het in de laatste fase zit van de voorbereidingen voor een beursgang. De medeoprichters werken er al enkele jaren naartoe, maar wilden het juiste moment afwachten.

“We hebben onze ambitieuze groeiplannen nooit onder stoelen of banken gestoken. Een beursgang is al lang de volgende logische stap voor ons, maar we hebben geduldig gewacht tot we er echt 100% klaar voor waren”, legt Fabrice Brion, medeoprichter en CEO van I-care, uit.

“Ondertussen groeit I-care al enkele jaren ononderbroken met 25% tot 35% per jaar, zelfs tijdens de Covid-crisis. Bovendien meldt 95% van onze klanten een return on investment in minder dan 3 jaar, waarvan 27% in minder dan een jaar.” 

Geld zal gebruikt worden voor overnames

I-care wil zowel organische groeien, als gerichte overnames gaan doen. Daarom wil het management minimaal 100 miljoen euro ophalen. Vandaag is I-care al actief in een groot aantal sectoren zoals biotech, agrofood en energie en dit in in Europa, Azië en de Verenigde Staten. De geografische expansie moet niet alleen de groei versnellen, maar ook de klantenportefeuille van I-care verder diversifiëren.

“Het potentieel is enorm. Verschillende studies tonen aan dat onze afzetmarkt de komende jaren 10 tot 12 keer zal groeien. Bovendien is consolidatie onvermijdelijk, aangezien geen enkele speler meer dan 2% marktaandeel heeft,” zegt de CEO. 

Tijdschema beursgang

“Het exacte tijdschema voor de beursgang van 2025 zal afhangen van meerdere factoren waaronder de finale goedkeuring van de FSMA. We kijken er al naar uit om dit nieuwe bedrijf te coveren voor de beleggingsclub van Spaarvarkens.be. Welgekomen op de beurs I-Care!

Reacties