Pascal Paepen stelt zijn drie favorieten voor

PascalPaepen

Ontdek drie Belgische koopjes op de beurs, uitgekozen door onze beursexpert! Pascal Paepen, docent aan KU Leuven en Thomas More Hogeschool en medeoprichter van Spaarvarkens.be, deelt zijn top 3.

EVS Broadcast Equipment

Het EK voetbal begon teleurstellend voor de Rode Duivels. Maar gelukkig is er een Belg die wel goed verdient aan het toernooi. EVS, uit Luik, scoort traditioneel goed in een jaar met veel belangrijke sportwedstrijden. De spe­cialist in liveverslaggeving boekte vorig jaar al een omzetstijging van 17% en een bedrijfswinst die 29% hoger lag dan in 2022. Voor dit jaar verwacht het management een beperkte omzetstijging, maar ik vermoed dat het bedrijf positief zal verrassen. Het is ook goed om te zien dat EVS meer inzet op de Verenigde Staten. Bovendien wordt het schuldenvrije bedrijf goed geleid. Tegen amper tien keer de verwachte bedrijfswinst is het aandeel een koopje.

Financière de Tubize

Ik ben een fan van UCB. De Belgische geneesmiddelenproducent kreeg in oktober de goedkeuring van de Amerikaanse farmawaakhond FDA om het medicijn Bimzelx te verkopen in de VS. Ik verwacht dat het middel voor mensen met een ernstige psoriasis goed zal scoren in de VS en in de 21 andere landen waar het wordt aangeboden. De koers van UCB is sinds november al 107% gestegen. Maar het aandeel van monoholding Tubize, dat enkel belegd is in UCB, klom in dezelfde periode ‘amper’ 73% hoger. De holdingkorting bedraagt momenteel 51%, dat is te hoog. Daalt die korting tot een aanvaardbare 35%, dan zou Tubize noteren aan een koers die 32% hoger is (141 euro).

Cofinimmo

De forse rentestijgingen in 2022 en 2023 deden de aandelenkoers van Cofinimmo meer dan halveren. In het najaar van 2023 was er een heropleving, maar die bleek van korte duur toen de langetermijnrente weer steeg. Het aandeel van de gereglementeerde vastgoedvennootschap (GVV), die gespecialiseerd is in zorgvastgoed, is nu eenmaal erg rentegevoelig. Begin juni kondigde de Europese Centrale Bank echter een eerste renteverlaging aan. We gaan ervan uit dat er meerdere zullen volgen. Het aandeel van Cofinimmo is een ideaal instrument om in te spelen op die rentedalingen. Met een bruto dividendrendement van 10,8% (netto 7,5%) mag je niet twijfelen. 

Dit artikel verscheen eerder in De Standaard.

Reacties

    1. Maandagavond 3 juni werd al duidelijk dat enkele van de grootste banken en brokers in België geen roerende voorheffing zouden inhouden op de split. We hebben geen weet van een bank of een broker die dat wel heeft gedaan. De mededeling kwam voor 6 juni, de record date van de splitsing.