Jou op weg helpen naar financiële zelfredzaamheid

Financiële kennis is helaas schaars en slecht verdeeld. Op school leren we amper iets over geldzaken. We zijn erg afhankelijk van banken, verzekeraars en commerciële instellingen die in de eerste plaats hun belangen verdedigen. Onafhankelijk advies is moeilijk te vinden.

Daarom is Spaarvarkens.be een vrijwilligersinitiatief gestart om zoveel mogelijk mensen te helpen richting financiële zelfredzaamheid. We delen kennis en ervaring om slim te consumeren en verstandig te sparen en te beleggen.

Voor iedereen haalbaar

Zowel in taalgebruik als in prijs zijn we zo toegankelijk mogelijk. We bieden honderden gratis artikels aan op de website. Daarnaast hebben we een beperkt aanbod aan degelijke, maar goedkope cursussen. In onze beleggingsclub bieden we verdere opleiding aan met professionele ondersteuning om mensen samen beter te leren beleggen. De oprichters en andere professionele begeleiders hebben een ruime ervaring in persoonlijke financiën en in de communicatie hierover als analist, docent, journalist en/of ervaringsdeskundige.

Strenge selectie partners

We zoeken naar de beste partners om onze missie te realiseren. Die partners zijn niet voor iedereen dezelfde. We bieden zowel oplossingen aan voor de doe-het-zelvers die op regelmatige basis tijd en zin hebben om met hun financiën bezig te zijn als aan mensen die hun financiën willen uitbesteden.

Duurzaam

We gaan niet mee in de waan van de dag en promoten geen producten en diensten waar we niet zelf in geloven. We kiezen voor degelijke lange-termijnoplossingen. We willen ons daarnaast ook inzetten voor een beter beleid om burgers financieel zelfredzaam te maken.

Spaarvarken