Jou op weg helpen naar financiële onafhankelijkheid

Financiële kennis is helaas zeer schaars en slecht verdeeld in België. Op school leren we amper iets over geldzaken. We zijn erg afhankelijk van banken, verzekeraars en commerciële instellingen die in de eerste plaats hun belangen verdedigen. Onafhankelijk advies is moeilijk te vinden.

Meer waarde voor je geld is wat de spaarvarkens willen bereiken

Daarom zijn wij (Stefan Willems, Jan Reyns, Pascal Paepen) een vrijwilligersinitiatief gestart om je te helpen richting financiële onafhankelijkheid. We willen tips delen om slim te consumeren en verstandig te sparen terwijl we ook onze kennis over de beleggingswereld delen. Vlaanderen heeft nood aan onafhankelijk advies dat voor iedereen bruikbaar is.

Ons initiatief is volledig gratis

De drie Spaarvarkens hebben samen bijna 100 jaar professionele ervaring in persoonlijke financiën als analist, docent en/of journalist. We willen van Spaarvarkens een bloeiende blog maken die ons allemaal rijker kan maken als persoon en dit als vrijwilliger na onze werkuren.

Onafhankelijkheid is ons hoogste goed

Onafhankelijkheid vinden we cruciaal. Geen van de drie Spaarvarkens heeft een job bij een bank of is een verkoper van financiële producten. Wij willen onze blog wel open stellen voor bijdragen van specialisten uit de financiële wereld, want daar werken veel bekwame mensen met kennis van zaken. Maar de info zal altijd langs ons moeten passeren. De blog is dus nooit reclame (wij ontvangen geen vergoeding).

Je wordt niet achtervolgd door reclame

Spaarvarkens laat zich ook niet inschakelen in geautomatiseerde online reclame, want het financiële aanbod daar is vaak niet goed voor uw financiële vrijheid. Zo bent u zeker dat geen van deze aanbieders u online zal achtervolgen na een bezoek aan Spaarvarkens! U zal helemaal geen reclame vinden op Spaarvarkens. Mocht dat er wel komen, zal dat duidelijk vermeld worden.

Spaarvarken