financiele vrijheid Spaarvarkens.be

Boek financiële vrijheid

Een van de taboes in Vlaanderen en Nederland is de huidige staat van onze financiële kennis. Mensen durven amper te spreken over geldzaken. Dit uit angst, maar ook omdat veel mensen geen opvoeding gekregen hebben om met geld om te gaan waardoor men zich niet op zijn gemak voelt. Logisch ook, want we hebben op school nooit geleerd om onze financiën te beheren. Dit omdat de overheid van financiële kennis nooit een prioriteit heeft gemaakt.

Spaarvarkens.be wil dit gat in het onderwijs opvullen en wil na beleggen nu ook zichzelf inzetten om financiële kennis in zijn meest brede vorm te verspreiden. Dit door een uniek boekproject te starten waarbij we alle financiële geldtips delen die men je al had moeten leren op school, maar die men je nooit kon of wou geven. Een boek over financiële vrijheid!

Boek financiële vrijheid: het eerste boek dat geschreven wordt door de lezer zelf

Met dit project zullen we iets uniek proberen wat nog nooit in Vlaanderen en Nederland geprobeerd is. In plaats van als auteur een boek te schrijven over financiële vrijheid, willen we de lezer vanaf dag 1 betrekken in het schrijven en het boek samen met de community schrijven. Dit door mensen toegang te geven tot een forum, hun hier te laten discussiëren en ook hun kennis te laten delen over verschillende onderwerpen. Iedereen heeft een sleutel van de puzzel en hierdoor kunnen we een naslagwerk maken dat doorgegeven kan worden aan de huidige en toekomstige generaties. De voorbereiding is gedaan en het project zal officieel starten begin september.

Zaken zoals je uitgaven verlagen, je inkomsten verhogen en je fiscaliteit optimaliseren willen we ondermeer behandelen in dit boek dat hoofdstuk per hoofdstuk beschikbaar zal worden voor de community. Het boek zal bestaan uit meerdere delen waarbij we het verhaal hebben van Stefan Willems (dat u eerder hier al kon lezen) en hoe hij zijn eerste 100.000 euro kon sparen voor zijn 27ste. Na 6 jaar financiële studies, kwam hij er al snel achter dat hij niet gemaakt was voor de traditionele bankenwereld. Na een zware periode waarin hij ondermeer maanden toiletten moest kuisen en broodjes smeren in tankstations, kreeg hij tijd om over zijn leven na te denken. Want hoe kwam het toch dat hij als beleggingsadviseur vroeger een goed loon had, maar er toch niet in slaagde om vooruit te geraken in het leven?

De weg naar financiële vrijheid

Financiële onafhankelijkheid spaarvarkens.be financieel onafhankelijkStefan brengt dan ook het verhaal van hoe hij zichzelf herpakte en weekendwerk ging doen bij Aviapartner om zo zijn tijd terug te krijgen, de belangrijkste activa in ons menselijk leven. Tegelijkertijd ging hij door de week filosofie studeren en schoolde hij zich bij als financieel journalist en beursanalist. Zo werkte hij gratis om zo zijn netwerk uit te bouwen en zijn doel van financiële vrijheid te verwezenlijken. En waarbij hij zich specialiseerde in het verlagen van zijn uitgaven en verhogen van zijn inkomsten met als doel om zijn tijd terug te krijgen. Dit zodat hij geen slaaf meer was van zijn uitgavenpatroon en hij werk aannam omdat hij het graag deed, niet om te moeten overleven.

Vandaag is Stefan in een nieuwe fase van zijn leven gekomen waarbij hij sinds juni 2021 emigreerde uit België om een wereldreis te doen voor meerdere jaren. Een jaar later is voor hem het moment gekomen om eindelijk zijn verhaal te vertellen waarbij hij ook anderen de weg wil wijzen naar financiële vrijheid via dit boek.

Schrijf je hier in!

Het doel van Spaarvarkens.be is om dit boek over financiële vrijheid/de cursus op een zo’n laagdrempelige manier te schrijven voor iedereen en dat iedereen kan meedoen zonder financiële drempels. Inschrijven kan daarom via Spaarvarkens.be en kost amper €4 per maand. Leden van de Spaarvarkens beleggingsclub krijgen gratis toegang tot dit project.

Wat je zult leren in dit boek over financiële vrijheid:

  • Alle financiële geldtips die men je zou moeten leren op school, maar die men je nooit kon of wou geven.
  • Waarom geen risico’s nemen het meest risicovolle is wat je kunt doen
  • Hoe bezit en onze maatschappij je ongemerkt een economische slaaf maken en hoe je hieraan kunt ontsnappen
  • De kracht van extreem sparen en hoe je met een spaarbuffer in een paar jaar je financiële onafhankelijkheid kunt veroveren
  • Hoe je geld voor jou moet laten werken en niet andersom
  • Hoe iedereen met een goede gezondheid zijn leven kan verbeteren, zelfs met een minimumloon
  • Ontdek de kracht van een community en hoe je je kunt aansluiten bij een groep van gelijkgestemden

Van ‘hero’ naar ‘zero’ en terug

In dit persoonlijke verhaal wil financieel expert Stefan Willems tonen hoe hij als jongere uit een middenklassegezin langzaam opklom richting zijn doel van financiële vrijheid. En hoe hij ondanks tegenslag en pech er toch in slaagde om voor zijn 27ste zijn eerste €100.000 bij elkaar te sparen.

‘Als er iemand is die je heel wat waardevolle tips kan aanreiken over verstandig omgaan met geld is het Stefan Willems. Stefan spreekt uit ervaring en bewijst dat een spaarzaam leven nooit saai of asociaal hoeft te zijn. Dankzij zijn journalistieke talent zal dit levensverhaal niet alleen heel leerrijk geschreven worden, maar zonder twijfel zal het ook bijzonder aangenaam zijn om te lezen..’

Pascal Paepen, Professor Bank & Beurs aan de KU Leuven

‘Er bestaat geen gouden oplossing voor geluk. Echter zijn er veel kleine trucjes in je leven die je rust, zingeving en een stressvrij leven bezorgen. Die kleine trucjes en een helpende hand wil ik met mijn levenswerk aanreiken om de mensen te gidsen naar een vrijer leven voor zichzelf en hun dierbaren.

Stefan Willems, Onafhankelijk beursanalist

De Limburgse Stefan Willems studeerde 6 jaar financiën. Hij begon zijn carrière in de marktenzaal van KBC, waar hij de beurs opvolgde. Sindsdien vervolgde hij zijn eigen weg met een extra opleiding filosofie, waarna hij als beleggingsadviseur begon en nadien als zelfstandig beursanalist verder ging.  Sindsdien focust hij op het vergaren van kennis, financiële onafhankelijkheid en geluk in de meest brede zin. Op zijn 27ste verliet hij België, waarna hij een wereldreis begon voor meerdere jaren. Dit is zijn verhaal.

19 rating(s), gemiddelde: 4.2.