Beleggen in holdings: do’s-and-don’ts

Iedere maand organiseert Spaarvarkens.be een webinar over verschillende topics. Maandag was het de beurt aan specialisten Kris Kippers en Joren Van Aken om een webinar te geven over beleggen in holdings inclusief handige tips. Ze zijn beide aan de slag als analist bij Degroof Petercam. 

Holdings zijn uiterst geschikt voor beginnende beleggers die het moeilijk vinden om zelf aandelen te selecteren en blootstelling wensen aan niet-beursgenoteerde ondernemingen. Ook voor ervaren beleggers kunnen holdings een interessante aanvulling vormen voor hun portefeuille. De combinatie van diversificatie, vaak hoger dan gemiddelde rendementen, een laag kostenplaatje en de doorgaans makkelijke verhandelbaarheid zijn de voornaamste voordelen van dit beleggingsvehikel. 

In het webinar gaan de specialisten onder andere dieper in op de volgende topics: 

  • Welke 8 factoren hebben een impact op de zogenaamde korting of premie waartegen een holding noteert? 
  • in welke mate draagt de hoogte en de uitkering van een dividend bij aan een al dan niet beter rendement van een holding?
  • Wat is belangrijker dividendgroei of dividendrendement? 
  • Is de afstraffing van holdings die zich toespitsen op private equity terecht? 
  • Welke 4 holdings zijn een beleggingsopportuniteit op dit moment? 
  • Welke segmenten zijn er binnen private equity? Wat zijn de risico’s die hieraan verbonden zijn? Waarom kent u als belegger maar beter het verschil?

Smaakt dit naar meer? Herbekijk het webinar hier voor slechts 20 euro!

 

16 rating(s), gemiddelde: 3.2.